Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2020 14:38
Čas čtení 0:32
Antonín Havlík

Aktualizováno: V Česku je už 12 nakažených koronavirem. Dítě mezi nakaženými není, ministerstvo informaci opravilo

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Národní referenční laboratoř potvrdila další čtyři případy nákazy.

Ministerstvo zdravotnictví potvrzuje další čtyři případy nákazy koronavirem a odkazuje na zjištění Národní referenční laboratoře. Celkem je v České republice evidováno už dvanáct nakažených lidí. Informuje o tom Deník N.

Dva případy se týkají kontaktů s pacienty, kterým byl virus potvrzen v minulých dnech. Jedním z nich je blízký rodinný kontakt prvního případu z Ústí nad Labem. Tato pacientka hospitalizována v Masarykově nemocnici. Druhý případ je potvrzen u muže z Prahy, který souvisí s včerejší potvrzenou nákazou. Ti jsou v karanténě v Nemocnici Na Bulovce.

Další dva případy se podle původních informací ministerstva zdravotnictví měly týkat muže a dítěte z Prahy. Tato informace byla ale nakonec opravena. Počet nakažených se sice nemění, ale dítě mezi nakaženými koronavirem v ČR není. Nově diagnostikovaná dvojice přijela z Itálie a je hospitalizována Na Bulovce. Zdravotníci vyšetřují všechny, kteří s nakaženými přišli do kontaktu. Mohl by se u nich výskyt koronaviru taktéž objevit.

Domů
Sdílet
Diskuse