Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2020 19:42
Čas čtení 0:42
Tímea Krauszová

Putin chce do ruské ústavy prosadit víru v Boha a tradiční manželství

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Nové změny by mohly znamenat i to, že se Ukrajinci s Krymem mohou rozloučit.

O novém návrhu ruské ústavy má rozhodnout lid. Referendum je naplánováno na 22. dubna a podle BBC chce do ní Vladimir Putin protlačit nejen zákaz homosexuálních manželských svazků, ale i víru v Boha a zákaz vzdání se jakéhokoliv ruského teritoria. Putin svou prezidentskou kariéru ukončí v roce 2024 po čtyřech obdobích. U moci je podle slovenského Denníku N už déle než Brežněv.

Referendum o tradičních hodnotách

Za tyto změny se podle ruských médií chystá hlasovat jen čtvrtina dotázaných, 23 % se vůbec referenda zúčastnit ani nechce. Referendum je prezentováno jako nástroj na ochranu tradiční rodiny, ruská ústava má podle něj chránit manželství mezi mužem a ženou, kromě toho spojuje Rusy s vírou v Boha.

Doporučeno
Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz 4. října 2019 11:58
Domů
Sdílet
Diskuse