Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2020 7:51
Čas čtení 0:53
Antonín Havlík

Česko nechá z 30 470 litrů ilegálního zabaveného lihu vyrobit dezinfekci

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Celní správa nabídla své zásoby zabaveného lihu na výrobu dezinfekce. Reaguje tak na zvýšenou poptávku v době šíření koronaviru.

Celní správa při své běžné vyhledávací a pátrací činnosti zabavuje například i nelegálně převážený líh. A právě ten nyní poskytla ministerstvu zdravotnictví, aby z něj vyrobilo dezinfekci. Posílá tak 30 470 litrů lihu, který bude zpracován a využit tam, kde momentálně hrozí jeho nedostatek. Ve své tiskové zprávě o tom informoval rezort financí

„Důvodem mimořádného kroku je aktuální vysoká poptávka po dezinfekčních prostředcích a potřeba zajistit co nejplynulejší zásobování,“ píše ministerstvo. Místo zlikvidování látky tak dojde ve středu a ve čtvrtek k jejímu odeslání do specializované laboratoře, kde z ní podle receptury Světové zdravotnické organizace (WHO) vyrobí kvalitní dezinfekční směs.

Domů
Sdílet
Diskuse