Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2020 13:00
Čas čtení 7:34
Vojtěch Vanda

Musíme si pomáhat. Jak se firmy v Česku snaží lidem usnadnit koronavirovou pandemii

ZAJÍMAVOSTI ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

I firmy a projekty odtušily, že nás nejspíš čekají těžší časy. Dali jsme dohromady soubor služeb, které mají usnadnit období pandemie koronaviru.

V České republice byl vyhlášen nouzový stav, všem lidem se doporučuje zůstat v preventivní karanténě. Je lepší nikam moc nevycházet a hlavně se držet dál od velkých skupin lidí. Ono už ani vlastně není kam vycházet. Divadla a kina jsou zavřená, na sportovní akce si člověk taky nezajde a večerní drink v baru je také prozatím mimo hru.

Bezpečnostní opatření jsou přísná, čímž mohou pro některé občany vyvstat také různé problémy. Nejhůře jsou na tom důchodci, pro něž omezení MHD, největší náchylnost na onemocnění koronavirem a izolace může například znamenat několik dní bez nákupu, pokud jsou omezeni v pohybu nebo jinak indisponováni.  

Doporučeno
Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? 12. března 2020 18:00

Sečteno podtrženo, izolace před koronavirem nedělá dobře nikomu, i když je nutná. Proto se některé firmy a instituce rozhodly, že nařízené i preventivní karantény zkusí zjemnit, a poskytnou služby, které lidem ulehčí život. REFRESHER dal dohromady deset firem, jejichž služby v izolaci využijeme.

Doporučeno
V Česku byli první tři lidé vyléčeni z nákazy koronavirem V Česku byli první tři lidé vyléčeni z nákazy koronavirem 16. března 2020 16:31

Wolt

Na vzniklou situaci zareagovala velmi rychle finská firma Wolt, kterou zná každý, kdo měl někdy hlad. Tato donášková firma ti doveze jídlo v Brně a v Praze. Avšak stejně jako všichni ostatní i ona se musí řídit novými pravidly, které stanovily státní restrikce proti koronaviru. Wolt se ale k problému postavil čelem a informoval na svém blogu, jak bude dále pokračovat.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 81821 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse