Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2020 14:17
Čas čtení 0:53
Vl Mi

Američan nakoupil 17 700 antibakteriálních gelů, chtěl je prodávat za přemrštěné částky. Zastavili ho a teď mu vyhrožují smrtí

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Spekulant doplatil na svou vypočítavost.

I v Česku máme spekulanty, kteří vymýšlejí, jak zbohatnout na neštěstí. Vykoupili respirátory a roušky, aby je mohli následně prodávat lidem, co je nemají. Nestydí si za to vyžádat i násobky původní ceny.

Nejen u nás, ale i ve světě se najdou lidé, kteří chtějí vydělat na panice a zoufalství. Bratři Matt a Noah Colvinovi nakoupili 2 000 pandemických balíčků a 17 700 antibakteriálních gelů. Balíčky se jim podařilo prodat za přemrštěné částky.

S gely měli problém, protože internetové služby, jejichž prostřednictvím „dělali byznys“, takový druh podnikání zatrhly – Amazon a eBay inzeráty, v nichž se prodávaly zdravotnické prostředky za přemrštěné částky, smazaly a účty zablokovaly.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Can’t believe it’s not Betoota (@cantbelieveitsnotbetoota),

Bratrům se toto rozhodnutí nezdálo, a tak se rozhodli, že si postěžují veřejně. Matt Colvin pro The New York Times uvedl, že s gely teď nemá co dělat. Na otázku, proč vykoupil všechny malé obchody a nyní si lidé nemohou koupit gely, odpověděl, že se chtěl postarat o sebe a svou rodinu. A mrzí ho, pokud tím někomu uškodil.

Lidé mu v komentářích vyhrožují, nadávají mu a nechybí ani varování, že si ho někdo chytí a zabije. Tisíce gelů začali bratři rozdávat lidem, kteří je potřebují, píše CBS. A přiznali, že kontaktovat média nebyl nejlepší nápad. Musí totiž zvládat popularitu, o kterou vlastně ani nestáli.

Doporučeno
Nemá cenu fňukat. Zeptali jsme se známých českých osobností, jak jim nařízení kvůli koronaviru změnila život Nemá cenu fňukat. Zeptali jsme se známých českých osobností, jak jim nařízení kvůli koronaviru změnila život 17. března 2020 20:35
Domů
Sdílet
Diskuse