Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 16:18
Čas čtení 0:54
Tímea Krauszová

V Severní Koreji oficiálně není ani jeden člověk nakažený koronavirem. Neoficiálně už shánějí chybějící testy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Při boji s virem potřebují pomoc ze zahraničí.

Severní Korea podle informací Financial Times žádá o pomoc ze zahraničí při boji s pandemií koronaviru, a to přesto, že jejich vůdce Kim Čong-un opakovaně tvrdí, že v zemi nemají ani jednoho nakaženého.

Experti o jeho výrocích podle Independent pochybují, protože země sdílí hranici nejen s Čínou, odkud se koronavirus rozšířil do světa, ale také s Jižní Koreou, která má celou řadu infikovaných.

Nemají dostatek testů

Vládní představitelé se ptali svých mezinárodních kontaktů na možnost pomoci Severní Koreji. Potřebují zejména testovací soupravy, podle zdrojů Financial Times je umí používat, ale nemají jich dostatek. Ptají se proto organizací, které by jim mohly pomoci – samozřejmě jen neoficiální cestou. Severní Korea nadále oficiálně nemá žádné lidi nakažené novým koronavirem, přesto ale přijala přísná opatření.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Zavřela hranice, zpřísnila kontroly na vstupních bodech do země a velká část obyvatelstva je v karanténě. Zdravotníci monitorují stav obyvatel a ty se symptomy hned izolují, navíc Severní Korea omezila i vnitrostátní dopravu. Kim Čong-un kromě toho nařídil výstavbu nové nemocnice „v co nejkratším čase“.

Pokud by epidemie koronaviru propukla v Severní Koreji, mohlo by to mít devastační následky. Zdravotnictví v zemi je na velmi nízké úrovni a chybí jim i základní zdravotnické prostředky. Ministerstvo zahraničí Spojených států amerických amerických již nabídlo svou pomoc, chtějí podpořit organizace, které by se v případě potřeby chtěly zapojit. Podle slov vůdce mu pomoc nabídl i americký prezident Donald Trump.

Doporučeno
Řádky nakažlivé jako koronavirus. Kteří rapeři využívají situace a nahrávají milionové tracky o pandemii? Řádky nakažlivé jako koronavirus. Kteří rapeři využívají situace a nahrávají milionové tracky o pandemii? 23. března 2020 19:30
Domů
Sdílet
Diskuse