Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. března 2020 19:53
Čas čtení 3:57
Adrián Lukáč

10 skvělých her na mobil, které tě zachrání před nudou během domácí izolace

10 skvělých her na mobil, které tě zachrání před nudou během domácí izolace
Zdroj: Call Of Duty Mobile
TECH IPHONE
Uložit Uložené

Některé jsou zdarma, některé za pár korun, ale každá z nich nabízí zábavu na dlouhé hodiny.

Pandemie koronaviru paralyzovala téměř celý svět a vlády žádají občany, aby zůstali doma. Máš tak hodně volného času a na jeho vyplnění jen omezené možnosti. Kromě Netflixu a Pornhubu tak v posledních dnech zaznamenaly poměrně výrazný nárůst popularity i hry na smartphony.

Doporučeno
Zhubni doma díky videohrám. Pohybové a rytmické hry ve virtuální realitě pro PlayStation ti propotí tričko do poslední nitky Zhubni doma díky videohrám. Pohybové a rytmické hry ve virtuální realitě pro PlayStation ti propotí tričko do poslední nitky 19. března 2020 10:05


Platformy iOS i Android nabízejí ve své knihovně stovky až tisíce her, ale většina z nich tě po chvíli omrzí. Připravili jsme proto seznam deseti populárních her, které baví lidi po celém světě v čase izolace. Výběr je jen na tobě.

Plague Inc.

Dokážeš infikovat celý svět? Real-time strategická simulace, ve které je tvým úkolem rozšířit neznámý virus na všechny kontinenty. Je populární už déle a ti, co mají zálibu v hrách, ji určitě znají. Ironií je, že výrazně nabrala na popularitě v posledních měsících díky celosvětové pandemii a momentálně kraluje žebříčkům App Storu i Google Play.

Vzhledem k aktuálnímu dění ve světě byl do hry přidán nový mód. Namísto šíření viru může hráč proti němu bojovat, pokusit se zastavit jeho šíření a zničit ho. Na iPhone si ji můžeš stáhnout za 19 Kč, Google Play ji nabízí zdarma.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Plague Inc.

Mario Kart Tour

Populární instalatér Mario, kterého všichni známe z dob dávno minulých, kdy ještě neexistovaly smartphony, je zpět. Tentokrát nejde o jeho typickou skákačkou, ale o zábavnou závodní hru, která nabízí kromě tratí v pohádkových světech i skutečná města jako Londýn či Paříž.

Ovládání je velmi jednoduché, hra je pěkně graficky zpracovaná a velmi návyková. Díky online módu jen tak neomrzí a dá se hrát donekonečna. Je dostupná zdarma jak na iOS, tak na Android.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Mario Kart Tour

8 Ball Pool

Nejde o žádnou novinku, ale o pěkně starou hru, která byla velmi populární už před lety. Aktuálně se znovu dostává do popředí a vůbec se tomu nemůžeme divit. 8 Ball Pool je kvalitně zpracovaná simulace hry Pool (u nás známá jako kulečník), na níž budeš závislý. Za každý vyhraný zápas získáváš mince, které můžeš využít ke koupi lepšího tága nebo jiných předmětů.

Hra nabízí 2 módy. V módu 1 na 1 můžeš vyzývat přátele nebo hrát proti hráčům z celého světa. Druhý mód je turnaj pro 8 hráčů, ve kterém se hraje o trofeje a exkluzivní tága. Stáhnout si ji můžeš zdarma na obou platformách.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: 8 Ball Pool

Stardew Valley

Velmi úspěšná multiplatformová hra, kterou můžeš znát i z PC nebo konzolí. Ve hře hraje prim postava, která unikla z městského života a převzala chátrající farmu zesnulého dědečka na místě známém jako Stardew Valley.

Jde o povedený farmářský simulátor, který nabízí hráči různé možnosti jako například pěstování plodin, chov zvířat, výrobu řemeslného zboží, těžbu rud, prodej produktů, ale i manželství a výchovu dětí. Tuto hru jsme si oblíbili i přesto, že nejsme velkými fanoušky farmářských simulátorů. Koupit si ji můžeš za 199 Kč na iPhone i Android.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Stardew Valley

Monopoly

Jedna z nejpopulárnějších stolních her vůbec existuje již od roku 1935 a jde s dobou. Její smartphonová verze je dokonalou kopií stolové se vším, co k ní patří. Můžeš si ji zahrát jak offline, tak i online. Offline můžeš hrát buď sám nebo s někým na jednom smartphonu.

V online režimu máš na výběr ze 2 možností – hra proti náhodným hráčům a hra proti přátelům. Kromě klasické verze hry nabízí i hru s vlastními pravidly, ve které můžeš modifikovat některé postupy deskové hry. V App Storu i Google Play ji najdeš za 99 Kč a navíc se v aplikaci dají dokoupit různé předměty.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Monopoly

Ticket to Ride

U stolních hrách ještě chvíli zůstaneme. Ticket to Ride je desková hra vydána v roce 2004. I když u nás až tak známá nebyla, celosvětově se jí prodalo přes 8 milionů kusů. Díky mobilní verzi opět nabírá na popularitě. Hra je strategickým dobrodružstvím pro všechny věkové kategorie. Cílem je propojovat města železnicí.

Hráč musí dobře taktizovat, aby dokázal zablokovat linky konkurence a přebrat trasy dříve, než to udělají ostatní. Hrát se dá jako single-player, multi-player proti přátelům nebo klasický multi-player proti náhodným hráčem. V Google Play ji koupíš za 149 Kč, v App Store za 179 Kč.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Ticket to Ride

Uno

Pokud bys tuto hru náhodou neznal, tak jde o oblíbenou barevnou karetní hru, ve které se hráči pokoušejí zbavit všech karet, které mají v ruce. Komu zůstanou jako poslednímu karty, prohrál. Na smartphonu se hraje přesně stejně jako s reálnými kartami.

Je velmi pěkně graficky zpracovaná, obsahuje zábavné animace a ovládá se intuitivně jednoduchými gesty. Existuje několik typů her offline i online. Hra je zdarma na iPhone i na Android.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Uno

Rescue Cut

Záchrana visícího muže na laně se zdá jako jednoduchý úkol. V úvodních levelech to tak i je, ale s přibývající obtížností je hráč nucen se více a více zamýšlet nad řešením na první pohled jednoduchých levelů.

Princip hry je velmi minimalistický, přeřezat správné lano, a díky tomu je hra oblíbená a návyková. Jen těžko dovolí hráči odtrhnout se od ní, pokud nevyřeší level. Tuto zábavnou minihru si můžeš stáhnout na obě platformy zdarma.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Rescue Cut

Brain Out

Pro všechny, kteří mají rádi hádanky. Brain Out jich nabízí mnoho a vyřešení většiny z nich dá zabrat. Hra se snaží donutit hráče přemýšlet tzv. outside the box. Při řešení některých úloh tě napadnou zdánlivě jednoduchá řešení, ale většinou jde o past. Hra je pěkně minimalisticky zpracovaná a někdy dosti náročná, ale to je podstata a právě proto je oblíbená. Je zdarma.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Brain Out

Call of Duty Mobile

Na závěr něco i pro nadšence akčních her. Call of Duty Mobile je na trhu mobilních her hlavní konkurencí oblíbeného PUBG. Jde o battle royale hru, která nabízí několik režimů. Nejhranější je režim 5 vs 5, kde dva týmy bojují proti sobě a vyhrává tým, který jako první dosáhne 50 zabití.

Ovládání je vzhledem k typu hry docela jednoduché a rychle se jej naučíš, což je velké plus. Nabízí řadu oblíbených zbraní a legendárních map, díky čemuž se dostala krátce po uvedení na přední příčky žebříčků App Store a Google Play a drží se tam dosud. Na obě platformy je zdarma, takže není nad čím přemýšlet.

10 skvelých hier na mobil, ktoré ťa zachránia pred nudou počas korona izolácie
Zdroj: Call of Duty Mobile

Máš oblíbenou hru a nenachází se v našem seznamu? Doporuč ji ostatním v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse