Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. dubna 2020 17:32
Čas čtení 1:07
Dominik Vetrák

Z muzikálu Cats museli odstranit anální otvory na kočkách. Člen týmu vizuálních efektů označil práci pod režisérem za otroctví

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Cats ještě má pár překvapení v rukávu.

Někdy svou práci milujeme, jindy ji nenávidíme. Musíme se totiž dívat a recenzovat i programy, na které bychom se dobrovolně nedívali. To byl i příklad příšerného muzikálu Cats od režiséra Toma Hoopera.

V recenzi jsme na něm nenechali jednu nitku suchou, ale podle všeho jsme neviděli to nejhorší. Sice jsme do kin dostali verzi s nedokončenými triky (lidským tvářím a rukám chyběla srst), ale někde v šuplíku existuje verze, v níž mají kočky reálné anální otvory.

Doporučeno
Recenze: Raději než Cats mi pusťte komedie Adama Sandlera v maďarském dabingu nebo Transformery na mobilu Recenze: Raději než Cats mi pusťte komedie Adama Sandlera v maďarském dabingu nebo Transformery na mobilu 10. ledna 2020 18:17

Jeden z lidí, kteří pracovali na digitálních/vizuálních efektech, anonymně v rozhovoru pro The Daily Beast prozradil, že je museli dodatečně z filmu odstranit. Podle něj to vypadalo příšerně.

„Když jsme se dívali na hotové záběry, říkali jsme si: ,Co to sakra... vidíte to? Jsou tam zas**né zadky, anální otvory!' To jsme viděli, když jsme si to pauzli. Nebylo to až tak zjevné, ale bylo to viditelné a nepříjemné.“

Tentýž člověk zhodnotil práci pod režisérem Tomem Hooperem jako téměř otroctví. Mnozí grafici vzpomínají, jak několik dní po sobě spali v práci pod pracovními stoly a jak je režisér neustále kritizoval, i když s animací a triky neměl velké zkušenosti. The Daily Beast dále odkazuje na své zdroje, které popisovaly i některé bizarní události během předprodukce a rané produkce.

Režisér Tom Hooper se údajně dožadoval videí, kde by skutečné kočky dělaly to, co měly dělat postavy ve filmu. Jaksi přitom zapomněl, že kočky ve skutečnosti netančí a neúčinkují v muzikálech. Hooper podle jejich zdrojů ponižuje lidi, chová se k ním neuctivě a je jednoduše příšerný.

Během konferencí nemůžete mluvit a jen posloucháte, že nestojíte za nic. Snímek se nakonec stal kasovním i kvalitativním propadákem a dnes je už všem jen pro smích. Práce na něm však byla očividně příšerná.

Domů
Sdílet
Diskuse