Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2020 16:24
Čas čtení 1:00
Martin Mičuda

Světovým autem roku se stala největší Kia v historii. Nejkrásnější auto na světě má Mazda

Světovým autem roku se stala největší Kia v historii. Nejkrásnější auto na světě má Mazda
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.kiamedia.com/us/en/models/telluride/2020/gallery" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">kiamedia.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Anketa World car of the year má výsledky pro rok 2020.

Po vítězi evropské ankety Auto roku 2020, kterého jsme poznali v březnu, v těchto dnech přišlo na řadu vyhlášení výsledků v celosvětovém měřítku. O letošním vítězi ankety Světové auto roku 2020 (WCOTY) rozhodovala 86členná porota motoristických novinářů z 24 zemí světa.


Z finálové trojky, v níž byla dvakrát zastoupena Mazda (3 a CX-30), nakonec titul pro tento rok získává vskutku překvapivě Kia Telluride. Zcela nový model značky, který zastupuje vůbec největší Kiu v historii, získal přízeň zejména díky zajímavému designu a velkolepé vnitřní prostornosti a praktičnosti. Telluride totiž ve svém interiéru pojme až 8člennou posádku.

Domů
Sdílet
Diskuse