Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2020 9:01
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

V Česku opět narostl počet nových pacientů s koronavirem. V pondělí přibylo dalších 154 nakažených

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Známe aktuální údaje o šíření koronaviru v Česku.

Ministerstvo zdravotnictví před krátkou chvílí na svých internetových stránkách zveřejnilo aktuální údaje o koronaviru v našich končinách. V současné době je v České republice 5 121 lidí s onemocněním Covid-19, celkově u nás byla nákaza prokázána v 6 914 případech (tedy včetně uzdravených pacientů i zemřelých).

V posledních dnech postupně klesal počet nových pacientů, ten se však za včerejší den opět zvýšil. Od středy až do neděle počet postupně klesal, na konci minulého dne přibylo jen 92 nových pacientů za den. Včera jich však opět bylo 154.

Doporučeno
Nové 5G smartphony přijdou na trh letos, technologii dostane i nový iPhone. Jaké výhody ti přinese při každodenním používání? Nové 5G smartphony přijdou na trh letos, technologii dostane i nový iPhone. Jaké výhody ti přinese při každodenním používání? 20. dubna 2020 13:13

Jedním z důvodů, proč tomu tak může být, je zřejmě fakt, že za včerejší den bylo také provedeno více testů než v předešlých dnech. Například v sobotu jich bylo provedeno zhruba 5,5 tisíce, zatímco v neděli jen 4 tisíce. Včera se už počet laboratorních testů zvýšil na 6 494. Za celou dobu pandemie u nás bylo provedeno 178 617 testů.

Příznivou zprávou je, že se u nás z koronaviru podařilo vyléčit už 1 597 pacientů. Na druhou stranu už nemoci podlehlo 196 pacientů a 390 osob je v současné době hospitalizováno.

Doporučeno
Jak koronavirus ovlivnil holičství, restaurace, bary nebo posilovny? Zeptali jsme se jich Jak koronavirus ovlivnil holičství, restaurace, bary nebo posilovny? Zeptali jsme se jich 20. dubna 2020 17:35
Domů
Sdílet
Diskuse