Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2020 21:34
Čas čtení 1:11
Martin Mičuda

Světový rekordman dostal perleťový kabát. Demon o 850 koních tak vypadá ještě brutálněji

Světový rekordman dostal perleťový kabát. Demon o 850 koních tak vypadá ještě brutálněji
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoevolution.com/news/dodge-challenger-cappuccino-looks-like-a-full-cup-of-demon-142875.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoevolution.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Challenger má na triku světový rekord v jízdě na dvou kolech při sprintu.

Již v roce 2017 nám Dodge vyrazil dech extrémní verzí ikonického modelu Challenger. Sériově vyráběnou variantu SRT Demon plánovala automobilka vyrobit v počtu jen 3 300 kusů. Každý z nich přitom získal nejen značně rozšířený bodykit, ale hlavně obrovskou porci síly pod kapotou. Nyní se setkáváme s exemplářem, který navíc dostal velmi zajímavou povrchovou úpravu, pod kterou se podepsala americká firma RDBLA.

Doporučeno
Je rychlejší hypersport, nebo stíhačka? Video ukázalo vítěze dechberoucího duelu od Top Gearu Je rychlejší hypersport, nebo stíhačka? Video ukázalo vítěze dechberoucího duelu od Top Gearu 27. dubna 2020 19:11

Ve věci je totiž Demon v odstínu Cappuccino, jehož perleťové zbarvení se přitom mění směrem ke konci vozidla – čelní část je ve světlém odstínu, přičemž směrem dozadu je kávová barva stále tmavší. Zajímavým detailem jsou brzdové třmeny, jejichž lakování perfektně odráží odstín podle toho, na kterém konci vozu se nacházejí. Samotné 18" disky zůstaly v nezměněné černé barvě. I v tomto případě obouvají speciální pneumatiky Nitto NTO5R 315/40 R18.

Domů
Sdílet
Diskuse