Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2020 18:59
Čas čtení 0:52
Adam Smeták

Rusko žádá po Česku policejní ochranu pro svého diplomata, o němž se psalo v kauze ricin

NEWS
Uložit Uložené

Podle Ruska jde o reakci na vyhrůžky, které přišly na adresu diplomata.

Velvyslanectví Ruské federace požádalo českou stranu o poskytnutí policejní ochrany svému zaměstnanci. Dle jejího vyjádření se jedná o diplomata, o němž psala česká média v souvislosti s kauzou ricin. Podle velvyslanectví začaly na jeho adresu chodit vyhrůžky poté, co bylo v médiích naznačeno, že jde právě o muže, který údajně v březnu přicestoval do Prahy s kufříkem, v němž byl údajně jed ricin. Kvůli němu dostali tři pražští politici policejní ochranu.

Doporučeno
Ruský agent přiletěl do Prahy, v kufru měl jed ricin. Někteří pražští politici museli dostat ochranku, zjistil Respekt Ruský agent přiletěl do Prahy, v kufru měl jed ricin. Někteří pražští politici museli dostat ochranku, zjistil Respekt 27. dubna 2020 15:06

„V souvislosti s pokračující v České republice protiruskou informační kampaní prohlašujeme, že lživá a nepodložená obvinění (s odkazem na místní tajné služby) vůči zaměstnanci Velvyslanectví Ruské federace z přípravy atentátu na pražské komunální politiky byla ruskou stranou opakovaně a jednoznačně vyvrácena, a to jak v Moskvě, tak i v Praze,“ píše velvyslanectví na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse