Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. května 2020 10:15
Čas čtení 0:45
Adam Novosad

Sebastian Vettel odchází z Ferrari po sezóně 2020

SPORT
Uložit Uložené

Německý jezdec si po aktuální sezóně bude hledat nového zaměstnavatele.

Cesty německého světového šampiona Sebastiana Vettela a italské stáje Scuderia Ferrari se rozejdou po skončení aktuální sezóny 2020, informuje Formule 1.

V kuloárech se dlouho šeptalo o komplikacích v jednáních o novém kontraktu pro charismatického Němce, jenže šéf závodního týmu Mattia Binotto vícekrát veřejně zopakoval, že Vettel je pro něj prioritou na místo kolegy Charlese Leclerca v příští sezoně.

Jednání ale ztroskotala, a tak Vettel společně s Ferrari oficiálně oznámili konec spolupráce. „Můj vztah se Scuderia Ferrari skončí na konci 2020. Na to, abychom v tomto sportu dosáhli nejlepších možných výsledků, je nezbytné, aby spolu všechny strany pracovaly v perfektní harmonii,“ konstatoval německý jezdec.

Sebastian Vettel odchádza z Ferrari po sezóne 2020, potvrdil tím
Zdroj: TASR/AP

„Tým i já jsme si uvědomili, že už neexistuje společná touha zůstat spolu po skončení této sezóny. Finanční záležitosti nehrály v tomto společném rozhodnutí žádnou roli,“ vysvětluje Vettel.

Přesto se spekulovalo, že Vettelovi se nelíbily právě finanční podmínky, které mu Ferrari nabídlo. Italská stáj údajně Němci odmítala platit více než Charlesovi Leclercovi.

Doporučeno
5 negativních efektů častého sledování porna 5 negativních efektů častého sledování porna 10. května 2020 16:35

Zatím není jasné, kam povedou kroky Sebastiana Vettela v následující sezóně, ale zájemců o služby zkušeného závodníka rozhodně nebude málo. Momentálně se Němec chce soustředit na úspěšné zakončení probíhající sezóny a vyčistit si po dlouhých jednáních hlavu.

Domů
Sdílet
Diskuse