Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2020 17:03
Čas čtení 0:52
Tina Hamarova

Tučňáci si užívají koronakrizi opravdu naplno. Nejdříve byli na procházce po zoo, nyní se vybrali do galerie

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tučňáci z Kansas City Zoo dostali jedinečnou šanci poznat malby od Caravaggia či Moneta.

Pokud se někdo z koronavirové pandemie raduje, jsou to určitě tučňáci. Ještě v březnu se objevila videa, jak tučňáky ze zoologické zahrady v Chicagu pečovatelé vypustili do uliček podívat se na jiná zvířata.

Poprvé v životě se tak setkali tváří v tvář například s vydrami, byť jen přes sklo akvária.

Tentokrát zažili tučňáci z Kansas City Zoo ještě větší překvapení a svou zátoku v zoologické zahradě vyměnili za galerii s malbami od Caravaggia či Moneta. Informovalo o tom americké National Public Radio.

„Karanténa způsobila, že se každý trochu zbláznil, dokonce i obyvatelé zoologické zahrady v Kansas City. Několik tučňáků se tak rozhodlo vyrazit na exkurzi do galerie Nelson-Atkins, která je pro veřejnost stále uzavřena. Chtěli načerpat trochu znalostí z kultury,“ píše se v titulku pod videem.

Ředitel kansaské zoo Randy Wisthoff vysvětlil, že tučňákům už chybí interakce s lidmi, proto jim pohled na malované obrazy s postavami lidí udělal radost. Navíc se mohli setkat s ředitelem galerie Julianem Zugazagoitiem – jako typ tučňáků, který pochází zejména z oblastí Peru a Chile, určitě ocenili, že na ně mluvil španělsky. 

Domů
Sdílet
Diskuse