Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 18:55
Čas čtení 1:47
Adam Smeták

Oděvní značka Girls Without Clothes během pandemie rozdávala zdravotním sestrám a lékařům roušky

Oděvní značka Girls Without Clothes během pandemie rozdávala zdravotním sestrám a lékařům roušky
Zdroj: Girls Without Clothes
MÓDA
Uložit Uložené

Prodej byl primárně charitativní a brandu z něj neplynul zisk.

Tento článek vznikl v rámci kampaně #DIKYTOBE. REFRESHER rozdá milion korun v podobě inzerce zdarma malým podnikatelům a jiným subjektům, které to nejvíce potřebují.

Kampaň #DIKYTOBE můžeme realizovat díky předplatitelům REFRESHER+, pokud ji chceš podpořit, předplatné si můžeš zakoupit tady. Návod, jak poslat tip na podnik najdeš tady.

Značku Girls Without Clothes založil v roce 2013 mladý ostravský fotograf Martin Feix. Jak uvádí sám zakladatel, název značky vychází z jeho fotografické tvorby, která se už 8 let před založením značky motala primárně okolo polonahých holek. Vznikl tak unikátní koncept založený na jeho oblibě fotek nahých holek, které ale nyní obléká. 

Doporučeno
Vasky navazují na zlínskou obuvnickou tradici. Kvůli koronaviru začaly šít roušky pro nemocnice Vasky navazují na zlínskou obuvnickou tradici. Kvůli koronaviru začaly šít roušky pro nemocnice 22. dubna 2020 14:00

Brand se od svého založení pořádně rozrostl. „Oblečení si vyrábíme téměř ve vlastní české dílně, kde pro nás denně šije okolo 13 šikovných švadlen.,“ prozradil nám Martin. Jeho značka se prý zakládá na svobodě, životě na hraně a vzrušení z poznávání nových zákoutí světa. Ostatně, o tom je i hlavní motto brandu.

„Žijeme ve městech, v srdcích máme hory a oceán. Užíváme si svobody ve všech jejích formách. Milujeme život na hraně a neexistuje hranice, která by nás limitovala. Naše životy jsou naplněny nikdy nekončící zábavou a vzrušením při poznávání nových zákoutí světa. Nejsme schopni stát na místě, jsme závislí na kreativním vývoji a plnění životních snů. Inspirují nás rebelové jedinci, kteří vybočují z davu. Neomezujeme se, proplétáme se rozmanitými životními styly a kulturami.“

Značka si vybudovala věrnou fanouškovskou základnu, což je vidět například na jejím Instagramu. Stejně jako většině ostatních, také na fungování tohoto brandu se významně podepsala pandemie koronaviru. „Museli jsme na přibližně dva měsíce zavřít kamennou prodejnu v Praze a na několik týdnů kompletně odstavit výrobu oblečení. Zároveň se nám o pár týdnů zdržely dodávky materiálu, který odebíráme od zahraničních výrobců,“ vypráví Martin.

Doporučeno
Dva mladí Češi vytvořili v centru Prahy ideální místo nejen pro tvůj Instagram Dva mladí Češi vytvořili v centru Prahy ideální místo nejen pro tvůj Instagram 20. května 2020 8:00
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Burgundy - jedna z GWC barev letošního jara i léta. Tak dlouho jste nás prosili o barevnost produktů, až jsme podlehli! Jak se vám líbí? Nám velmi!

Příspěvek sdílený Girls Without Clothes (@girlswithoutclothes),

S nečekaným útlumem si ale poradili bravurně. Aby mohli i nadále zaměstnávat švadleny, rozhodli se vyrábět brandované roušky. Kapacitu měli asi 2 tisíce kusů denně. Roušky ovšem nevznikaly za účelem zisku, ale primárně jako charitativní produkt. Každý, kdo si roušku koupil, totiž zaplatil i druhou pro potřebné – zdravotní sestry a lékaře. Vyráběny byly za dvojnásobek výrobní ceny. 

„Jednu dostal zákazník, druhou jsme darovali a tím jsme se dostali na nulu,“ uvádí Martin. Po nejhektičtějším prvním týdnu usoudili, že nemocnice už mají roušek dostatek a začali je prodávat se standardním ziskem. 

Doporučeno
Česká značka City Folklore čerpá inspiraci z města. Je to životní styl, říká autorka úspěšného projektu Česká značka City Folklore čerpá inspiraci z města. Je to životní styl, říká autorka úspěšného projektu 5. května 2020 14:59

Pokud bys chtěl/a brand Girls Without Clothes podpořit, můžeš jej sledovat na Instagramu nebo si něco vybrat na jejich e-shopu.

Domů
Sdílet
Diskuse