Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2020 8:00
Čas čtení 2:10
Adam Smeták

Dva mladí Češi vytvořili v centru Prahy ideální místo nejen pro tvůj Instagram

KULTURA
Uložit Uložené

The Pop Up! je devět interaktivních místností, které chceš navštívit a prožít jejich atmosféru.

Tento článek vznikl v rámci kampaně #DIKYTOBE. REFRESHER rozdá milion korun v podobě inzerce zdarma malým podnikatelům a jiným subjektům, které to nejvíce potřebují.

Kampaň #DIKYTOBE můžeme realizovat díky předplatitelům REFRESHER+, pokud ji chceš podpořit, předplatné si můžeš zakoupit tady. Návod, jak poslat tip na podnik najdeš tady.

V Praze na Dvoreckém náměstí sídlí The Pop Up! Jedná se o zážitkový komplex složený z devíti interaktivních místností. Každá z nich má jinou atmosféru, je jinak osvícená, hraje v ní jiná hudba a liší se i vůní a barvou. The Pop Up! je navržený jako dynamické místo, kde i sami návštěvníci mohou zanechat kus ze sebe v jednotlivých místnostech a tím pozměnit jejich nádech. Určen je pro dvojice, menší skupiny nebo pro ty, kdo by si chtěli celý prostor pronajmout na soukromou akci. 

Doporučeno
Vasky navazují na zlínskou obuvnickou tradici. Kvůli koronaviru začaly šít roušky pro nemocnice Vasky navazují na zlínskou obuvnickou tradici. Kvůli koronaviru začaly šít roušky pro nemocnice 22. dubna 2020 14:00

Prostory navštěvují různé generace lidí. Různorodost komplexu si užívají rodiče s teenagery, kteří si tam fotí fotky, unavené maminky si tam odpočinou a skupiny školáků si zde mohou natočit třeba tiktok. V prostorech se pořádají ale i narozeninové oslavy či firemní networking.

Celý nápad vznikl na začátku roku 2018, kdy si Přemek a Tereza zapůjčili napůl zničené a vybydlené prostory v centru Prahy. Chtěli vytvořit prostor, kde se budou bavit lidé všech generací a odpočinou si od každodenního shonu. V té době Přemek pracoval v IT firmě a Tereza studovala na lékařské fakultě. 

Doporučeno
Po 14 letech provozování steakové restaurace se dali na veganství a na Nepomucku založili eko-farmu, která je prý rájem na zemi Po 14 letech provozování steakové restaurace se dali na veganství a na Nepomucku založili eko-farmu, která je prý rájem na zemi 29. dubna 2020 10:33

Prostory předělávali několik měsíců, věnovali tomu veškerý volný čas, a když už konečně v září 2019 otevřeli, našli dva dny poté své prostory napůl zničené. „Paní nad námi si už dlouhá 

léta shromažďovala odpadky a teď se několik pytlů protrhlo a skrz strop nám zatopily a zničily některé z místností,“ vzpomíná Tereza.

Po čtyřech měsících otevřeli znovu a tentokrát se zadařilo. Lidé prý od nich odcházeli nadšení a plní pozitivní energie. Otevřeno měli zezačátku jen několik hodin týdně, ale po čase se rozhodli, že se budou The Pop Up! věnovat na 100 %. „Přéma podal výpověď v práci a já si přerušila studium medicíny,“ popisuje Tereza.

Doporučeno
Dva mladí Češi vyrábí džemy s tradicí od První republiky. Každy kus ovoce nám projde rukama, tvrdí Dva mladí Češi vyrábí džemy s tradicí od První republiky. Každy kus ovoce nám projde rukama, tvrdí 16. dubna 2020 17:03

Naplno otevřít chtěli první týden v březnu letošního roku. Jenže nastala pandemie koronaviru, všechno se začalo zavírat a dočasně ukončit svůj provoz musel i The Pop Up!. Zavřen byl až do soboty 16. května. Počet zájemců o návštěvu ale kvůli pandemii ochladl.


Podpořit Přemka a Terezu můžeš především návštěvou jejich prostor. Vstupenky seženeš tady. Sledovat je můžeš i na Instagramu či Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse