Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Neděle 25. 10. 2020 svátek má Beáta

hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Gastro - Restaurace
0
Adam Smeták
16. duben 2020, 17:03
Čas čtení: 1:59
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Dva mladí Češi vyrábí džemy s tradicí od První republiky. Každy kus ovoce nám projde rukama, tvrdí

Vyhýbají se umělým konzervantům, chemii a jejich džemy neobsahují žádná přidaná barviva.

Adam Smeták
16. duben 2020, 17:03
Čas čtení: 1:59
Dva mladí Češi vyrábí džemy s tradicí od První republiky. Každy kus ovoce nám projde rukama, tvrdí
Zdroj: ZEZEM
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Tento článek vznikl v rámci kampaně #DIKYTOBE. REFRESHER rozdá milion korun v podobě inzerce zdarma malým podnikatelům a jiným subjektům, které to nejvíce potřebují.

Kampaň #DIKYTOBE můžeme realizovat díky předplatitelům REFRESHER+, pokud ji chceš podpořit, předplatné si můžeš zakoupit tady. Návod, jak poslat tip na podnik najdeš tady

 

Dva parťáci Vladimír Wünsch a Vojta Novák se rozhodli přijít na trh s džemy, které se vyrábějí v Česku, obsahují až 80 % ovoce, mají minimum přidaného cukru a neobsahují žádná přidaná barviva, umělé konzervanty ani chemii.

 

U Vládi jde o návrat k tradicím, neboť jeho dědeček už za První republiky vlastnil výrobnu marmelád. Teď se s Vojtou rozhodli ke starému řemeslu vrátit, zachovat tradiční postup, ale zároveň neignorovat požadavky doby, a tak se zrodilo ZEZEM.

 

 

Tradice hraje prim

Jako první se kluci věnovali výrobě jahodového džemu a v současnosti mají v nabídce už 7 druhů džemu. Jenže do slibně rozjetého podnikání jim zasáhla pandemie koronaviru a s ní spojené restrikce, které jim znemožnily nabízet džemy na trzích, kde se etablovali v loňském roce. Je to pro ně nepříjemné hlavně z důvodu, že se jejich rozkvétající byznys zakládá na chuti džemů, kterou člověk přes internet nepozná. 

 

„I když jsme si dali záležet na designu a identita značky je pro nás jednou z důležitých rolých, jde hlavně o produkt, který jsme vyladili a ten online zkrátka neochutnáte,“ potvrzuje Vladimír.

 

 

Loni měli úspěšné ohlasy a vyprodané bedny s džemem na trzích, ty jsou ale momentálně zavřené. Sezóna je v plném proudu, ale kluci nemají jak zákazníkům ukázat, že jejich džemy opravdu nejsou obyčejné. 

 

„Museli jsme přehodnotit celý náš obchodní plán i marketingovou komunikaci. Přešli jsme do on-linu, vytvořili e-shop,“ prozradil REFRESHERu Vladimír. Na svých stránkách nabízejí zmíněných sedm druhů džemů. Jmenovitě jde o jahodový, meruňkový, broskvový, višňový, švestkový, borůvkovký a angreštový džem. Poslední jmenovaný prý patří mezi nejvíce oblíbené pro svoji netradiční chuť a kluci zařazují i jiné netradiční nabídky v rámci limitovaných edic.

 

Dva mladí Češi vyrábí džemy s tradicí od První republiky. Každy kus ovoce nám projde rukama, tvrdí
Zdroj: ZEZEM

 

„Džemy vaříme z kvalitních a čerstvých surovin, každy kus ovoce nám projde rukama. Jsme manufaktura. Dbáme na to, aby v každé skleničce byly kusy ovoce. Každá sklenice je díky tomu originální. Vojta džemama žije, pomáhá mu s tím celá jeho rodina,“ prozradil nám Vláďa.

 

Dvojice mladých výrobců džemu se také honosí tím, že veškeré ovoce, které používá k výrobě, pochází od lokálních dodavatelů. Část jejich úrody pochází z vlastních sadů, které mají na Litoměřicku a v okolí Hradce Králové. 

 

 

Samotná výroba džemů se pod jejich rukama vymyká rychlosti dnešní doby a sází na sezónnost a tradici. Nejde jim o kvantitu a nic nedohánějí dochucovadly. Rozvařují sezónní lokální celé ovoce až do dosáhnutí řidší konzistence, což je i důvod, proč v jejich džemu jsou velké kousky ovoce

 

Jak pomoci?

Klukům můžeš pomoci tak, že si jejich džem objednáš on-line. Balíčky ti připraví a pošlou přes Zásilkovnu nebo Českou poštu. Prodejní místa mají uzavřená a trhy taktéž, můžeš jim ale pomoci i tím, že jejich džem zařadíš do své provozovny a budeš ho prodávat třeba přes výdejní okénko. Napsat jim můžeš na info@zezem.cz. Sledovat a napsat jim můžeš i na jejich Instagramu.

Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Náhledový obrázek: ZEZEM Tagy: #dikytobe
Ohodnoť článek
4
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.