Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2020 19:51
Čas čtení 1:03
Tina Hamarova

Pacient, který ležel více než 60 dní v nemocnici s koronavirem, musí zaplatit téměř 1,1 milionu dolarů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nikdo nečekal, že sedmdesátiletý Michael Flor boj s koronavirem přežije. Naštěstí měl pojistku.

Michael Flor patřil k nejdéle bojujícím pacientům s koronavirem, v nemocnici v americkém Seattlu strávil 62 dní. Vypadalo to, že nepřežije, v určitém okamžiku mu sestřička dala k uchu manželku a děti, aby se s ním rozloučily. 

Michael to nakonec zvládl a z nemocnice odcházel za velkého aplausu zdravotníků i své rodiny. Potom ale přišel další šok.

Podle deníku Seattle Times vyšel dvaašedesátidenní pobyt v nemocnici Michaela na 1,1 milionu amerických dolarů, tedy přes 26 milionů korun. Účet, který shrnuje všechny zákroky a procedury má neuvěřitelných 181 stran.

Americký zdravotní systém je v tomto nekompromisní a důsledky si uvědomoval i Michael. Přestože většinu času byl v nemocnici v bezvědomí, na začátku si jeho manželka Elisa Del Rosario pamatuje, jak se probudil a řekl: „Musíš mě odsud dostat, nemůžeme si to dovolit.“

Domů
Sdílet
Diskuse