Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2020 6:55
Čas čtení 0:53
Adam Novosad

Utopili štěňata v žumpě a dostali dvouletou podmínku, lidé trest kritizují

NEWS
Uložit Uložené

Štěňata nechali utopit v dva metry hluboké žumpě.

V roce 2016 se Slovensko vzpamatovávalo z ohavného případu dvou městských policistů, kteří za městem Holíč utýrali k smrti několik štěňátek. Policisté získali tip na smutný incident prostřednictvím své facebookové stránky, a tak okamžitě začalo vyšetřování.

Na zaslaných fotografiích byla vidět štěňata utopená v žumpě, pachatel byl v té době ještě neznámý.

 

VÝBORNÁ PRÁCA POLICAJTOV VIEDLA K ODSÚDENIU PÁCHATEĽOV, KTORÍ UTOPILI ŠTENIATKA V ŽUMPE Slovenskou verejnosťou v...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, June 16, 2020

Vyšetřovatelé se pustili do pátrání a ve spolupráci se Sdružením za práva zvířat a Československým kastračním programem policie zanedlouho městské policisty vypátrala.

Městští policisté měli psy umístit do odchytového kotce na stanici, ale místo toho zvířata hodili do dva metry hluboké žumpy, kde se štěňata utopila. Peter M. a Marta B. byli obviněni z přečinu týrání zvířat, přičemž po třech letech padl verdikt. Oba dostali 16 měsíců odnětí svobody s dvouletou podmínkou a zákaz výkonu veřejné funkce.

Doporučeno
5 hrůzných rasových útoků na Romy. Připomínají nám, že Black Lives Matter má přesah i do Česka 5 hrůzných rasových útoků na Romy. Připomínají nám, že Black Lives Matter má přesah i do Česka 16. června 2020 20:42

V komentářích pod příspěvkem se však rozpoutala diskuse o tom, zda je za utýraná štěňata vhodné policisty potrestat pouze podmínkou. I když mají zákaz výkonu veřejné funkce a u policie již nemohou pracovat, lidé za smrt zvířat dvouletou podmínku nepovažují za adekvátní.

Domů
Sdílet
Diskuse