Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2020 16:28
Čas čtení 0:42
Adam Novosad

Kim Čong-un prohlásil, že zvládnutí pandemie je zářivým úspěchem Severní Koreje. Stále tam prý nemají ani jeden případ

NEWS
Uložit Uložené

Severokorejský diktátor nadále živí oficiální verzi, že KLDR nezaznamenala ani jeden případ nákazy koronavirem.

Kim Čong-un se raduje ze situace v Severní Koreji, kam se prý pandemie koronaviru ani nedostala. Tak zní oficiální verze státu, který před téměř půlrokem zavedl přísnou izolaci. Dnešní situace je podle něj zářivým úspěchem celé Severní Koreje, informuje BBC.

Diktátor na setkání představitelů tamní komunistické strany prohlásil, že vedení země viru zabránilo vstoupit do země a udrželo v ní stabilní situaci. Kim Čong-un pochválil stranu za předvídavé řešení vznikající pandemie, díky kterému údajně KLDR nezaznamenala ani jediný případ Covid-19.

Kim Čong-un vyhlásil, že zvládnutie pandémie je žiarivým úspechom Severnej Kórey. Stále tam vraj nemajú ani jeden prípad
Zdroj: TASR/AP

Zdravotničtí experti zpochybňují teorii o tom, že by virus do Severní Koreje z okolních států nepronikl. Kim Čong-un ale na této verzi trvá a konstatoval, že režim musí zůstat ve stavu maximální ostražitosti, protože virus stále komplikuje situaci v asijských státech.

Domů
Sdílet
Diskuse