Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2020 20:01
Čas čtení 1:03
Adam Smeták

VIDEO: „Ale tam stojí vlak!” říkají na videu českobrodští strážníci. Pak je slyšet rána

NEWS
Uložit Uložené

Radnice Českého brodu uveřejnila palubní video policistů, kteří byli jako první na místě nehody.

Český Brod na svých stránkách uveřejnil video policistů, kteří projížděli kolem trati, na níž se odehrálo v úterý vlakové neštěstí, za které zaplatil strojvedoucí životem. Na záběrech je slyšet náraz. Jeden z policistů pár vteřin před nárazem upozorňuje, že na dráze stojí vlak. Tragédii už ale nešlo zabránit. 

Palubní kamera zachycuje nejprve to, jak hlídka projíždí kolem stojícího vlaku a pár desítek vteřin na to je na záběrech vidět další stroj, který jede po stejné koleji. „Ale tam stojí vlak,“ ozve se jeden ze strážníků. Za krátkou chvíli s nadějí v hlase říká: „Ubrzdil to asi.“ Pár vteřin na to je na videu slyšet rána.

Šokovaní policisté si zanadávají a okamžitě svůj vůz otáčí a vyráží na místo nehody. Právě oni byli těmi prvními, kdy uvolnil dveře vlaku a zahájil evakuaci. Lidem na místě ještě před příjezdem záchranářů a hasičů podávali první pomoc.

Domů
Sdílet
Diskuse