Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2020 17:01
Čas čtení 0:55
Matej Krajčovič

Trump ve videu použil song kapely Linkin Park, již bylo smazáno. Chester kdysi označil Trumpa za větší hrozbu než terorismus

NEWS TWITTER
Uložit Uložené

Nejde o první případ, kdy si hudebníci nepřejí, aby Trump používal jejich hudbu.

Americké prezidentské volby se blíží a Donald Trump rozjel kampaň naplno samozřejmě s cílem dosáhnout svého znovuzvolení.

Vytvořil si však množství nepřejících, kteří poukazují na každý z jeho přešlapů. O víkendu například na Twitteru zveřejnil kampaňové video, ve kterém byl i zremixovaný song od kapely Linkin Park.

Jak ale upozorňují uživatelé na fóru Resetera.com, Trumpův tým na použití skladby neměl autorská práva.

Skuteční majitelé songu (buď samotná kapela Linkin Park nebo jejich vydavatelé) pochopitelně neváhali a video na Twitteru nahlásili. Výsledkem je status, ve kterém svítí pouze hláška o tom, že video bylo kvůli autorským právům odstraněno.

Banální příběh je podle mnohých Trumpových odpůrců další ukázkou nekompetentnosti. To, že nemůžeš použít cokoliv, co najdeš na internetu a vydávat to za své, by totiž lidem kolem amerického prezidenta mělo být jasné.

Doporučeno
Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm 28. června 2023 11:00

Frontman kapely Linkin Park Chester Bennington, který se oběsil v roce 2017, navíc patřil k Trumpovým nejhlasitějším kritikům. V roce 2015 prohlásil, že je pro USA větší hrozbou než terorismus.

Trumpovi soudním sporem v případě, že nepřestane používat jejich hudbu během kampaně, vyhrožovala i kapela Rolling Stones.

Domů
Sdílet
Diskuse