Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. července 2020 16:09
Čas čtení 0:43
Jakub Paulík

Rodiče pojmenovali syna Lucifer. Na matrice jim říkali, že s takovým jménem nemůže v životě uspět

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jménem Lucifer prý nechtěli odkazovat na Satana.

37letému Danovi Sheldonovi a 32leté Mandy Sheldon z anglického Chesterfieldu se navzdory stížnostem pracovnice matriky podařilo pojmenovat svého syna Lucifer. Žena se kvůli jménu malého chlapce velmi pohoršovala a rodičům tvrdila, že s takovým jménem nebude v životě úspěšný, nikdy si nesežene práci a učitelé na škole ho nebudou chtít vyučovat, uvádí The Sun.

Je zjevné, že paní na matrice poukazovala na skutečnost, že Lucifer je jedním ze jmen Satana. Podle rodičů malého chlapce však jméno Lucifer nemělo mít náboženský význam. Tvrdili, že Lucifer v řečtině znamená „nosič světla“ a „ráno“.

Doporučeno
Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA 17. července 2020 9:22

Paní na matrice je dále upozornila na to, že na Novém Zélandu by takové pojmenování dítěte považovali za ilegální. Když ji ale rodiče neposlouchali, snažila se jim navrhnout alespoň kompromis. Doporučila jim, aby chlapci dali „normální“ jméno a Lucifer mu říkali pouze v soukromí domácnosti. Zákon jim však v pojmenování syna Lucifer nebránil, a tak musela pracovnice rodičům nakonec ustoupit.

Rada okresu Derbyshire se rodičům za případnou urážku omluvila, ale zároveň se snažila obhájit chování zaměstnankyně matriky. Ta měla totiž povinnost informovat rodiče o možných negativních významech jmen, které svým dětem dávají.

Domů
Sdílet
Diskuse