Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2020 17:01
Čas čtení 0:39
Viktor Kniš

Krizový výbor WHO varuje: Očekáváme dlouhou koronavirovou pandemii.

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala, že koronavirová pandemie bude pravděpodobně trvat opravdu dlouho a je třeba se připravit na následující měsíce.

Světová zdravotnická organizace zveřejnila vyjádření po zasedání krizového štábu, z něhož vyplývá, že bychom se měli připravit na dlouhý průběh koronavirové pandemie, informuje FRANCE 24.

Specializovaná instituce OSN brala v úvahu vývoj za uplynulých 6 měsíců. Na země bude postupně tlačit socioekonomický tlak, protože nebezpečí nevratného propadu ekonomiky je v souvislosti s opětovným zavedením opatření obrovské.

Doporučeno
10 světových míst, na která se už nedostaneš 10 světových míst, na která se už nedostaneš 27. července 2020 15:04

Výbor už dnes očekává, že pandemie jen tak neskončí, WHO již použila svůj nejsilnější varovný prostředek a vyhlásila zdravotnický nouzový stav mezinárodního rozsahu. Tento stav bude trvat i nadále, neboť riziko globálního nebezpečí je podle organizace nadále „velmi vysoké“.

Už samotná bilance nakažených a obětí koronaviru je značnou výstrahou. Čísla nadále stoupají, od prosince si už onemocnění covid-19 vyžádalo skoro 700 tisíc obětí. Nakazilo se už skoro 18 milionů lidí, WHO však očekává, že s příchodem chřipkové sezóny se bude situace zhoršovat.

Domů
Sdílet
Diskuse