Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. září 2020 6:50
Čas čtení 0:39
Dominik Vetrák

Jak natáčel Nolan šílené akční scény ve filmu Tenet? 10minutové video ze zákulisí odhalí, jak narazili s Boeingem do budovy

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Video ze zákulisí vzniku filmu Tenet tě naláká vidět film v kině i podruhé.

Audiovizuální stránka snímku Tenet všem vyrazila dech. Takový druh akčního blockbusteru jsme skutečně ještě neviděli. Návštěva kina rozhodně stála za to a během promítání jsme si mnozí častokrát kladli otázku: Jak to natočili?

Detailní odpovědi se možná nikdy nedočkáme, protože na to by bylo třeba natočit i celý dokument. Warner Bros. však již nyní, pár dní před premiérou v USA, vydalo téměř 10minutové video ze zákulisí. V něm vidíme záběry z natáčení, z příprav herců na akční a bojové scény a dočkali jsme se i rozhovorů s herci a hlavními členy štábu.

Pár zajímavostí prozradil samotný režisér Christopher Nolan a přidali se i producenti či kameraman Hoyte van Hoytema. Je zajímavé sledovat, jak John David Washington (ve filmu uváděný jako The Protagonist) trénuje scény, které se odehrávají v protisměru plynutí času.

Celé je to nesmírně působivé, takže neváhej a podívej se na video níže. Pokud jsi ještě Tenet neviděl, rozhodně tě přesvědčí o návštěvě kina. Pokud jsi ho už viděl, okamžitě dostaneš chuť zajít něj i podruhé.

Domů
Sdílet
Diskuse