Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2020 10:41
Čas čtení 0:35
Matej Krajčovič

Polícia opäť zasahuje v jadrovej elektrárni Mochovce. Dohodnutá cena dostavby sa už zvýšila na 25 miliónov eur

NEWS
Uložit Uložené

NAKA vedie trestné stíhanie v súvislosti s dostavbou 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne.

V jadrovej elektrárni Mochovce a na viacerých miestach Bratislavy aktuálne zasahuje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Polícia na svojom Facebooku potvrdzuje, že ide o akciu špecializovaného tímu ELEKTRO s krycím názvom „Požiar“.

V súvislosti s dostavbou 3. a 4. bloku Mochoviec je totiž už dlhšie trvá trestné stíhanie pre podozrenie z podvodu a porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Niektoré nákupy môžu byť predražené a otázna je aj kvalita niektorých vykonaných prác. 

„Skutok sa týka dodania systémov protipožiarnej signalizácie, komponentov, zariadení a prác spojených s prevádzkou elektrárne. Podľa doterajších zistení malo dôjsť k postupnému navyšovaniu ceny diela viacerými dodatkami pôvodnej zmluvy. Z dohodnutej maximálnej ceny diela 3,9 milióna eur na súčasných takmer 25 miliónov eur. Tento hrubý nepomer predstavuje faktické navýšenie o viac ako 600 %“ píše polícia. Podľa Denníka E bola suma pôvodne dohodnutá na 3,5 milióna, v súčasnosti je však už na úrovni 25 miliónov.

Domů
Sdílet
Diskuse