Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2020 13:39
Čas čtení 1:11
Tímea Krauszová

Nezaměstnaný čtyřicátník chce vysoudit peníze od svých rodičů: Prý jsou zodpovědní za to, že se neosamostatnil

NEWS
Uložit Uložené

Tvrdí, že jeho rodiče by ho měli i nadále finančně podporovat a prý si sami mohou za to, že se bez jejich pomoci neobejde sám.

Na britský soud se dostal bezprecedentní případ. 41letý muž zažaloval své vlastní rodiče poté, co mu „výrazně snížili finanční podporu“. Apeloval na soud, že je povinností jeho rodičů se o něj postarat, prý u něj vytvořili závislost na rodičovských příspěvcích a bez nich se sám o sebe nedokáže postarat.

Muž je právníkem, vystudoval i moderní historii a má magisterský titul z finanční oblasti, ale od roku 2011 je nezaměstnaný. Jeho právníci argumentovali tím, že rodiče žijící v Dubaji si mohou dovolit dávat peníze svému synovi, vysvětluje Independent.

Soudce případ hned smetl ze stolu

Čtyřicátník žije v centru Londýna, v bytě svých rodičů. Nemusí za něj platit nájemné, o náklady na energie se starají rodiče. Nadále mu po letech posílají peníze, ale posílají mu méně než kdysi. Jeho vztah zejména s otcem se časem zhoršil. Má duševní problémy, které Independent ani BBC nepřiblížily.

Domů
Sdílet
Diskuse