Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2020 7:42
Čas čtení 1:31
Tímea Krauszová

Papež František: Rasismus je virus, který zmutuje a ukrývá se mezi lidmi

NEWS PAPEŽ FRANTIŠEK
Uložit Uložené

Povzbudivé slova od papeže uprostřed pandemie hovoří zejména o důležitosti mezilidských vztahů.

Na světě je nová encyklika papeže Františka s názvem Fratelli tutti (Všichni bratři), jejímž ústředním tématem je bratrství a sociální přátelství. Vydal ji v osmi jazycích a distribuoval do všech katolických kostelů.

„V mnoha zemích se dnes zveličování, extremismus a polarizace staly politickými nástroji,“ píše v ní papež a dodává, že diskuse na sociálních sítích pouze snižují důstojnost a standardy veřejných diskusí. Mimo jiné v nich kritizuje i rasismus, který nazývá virem.

Doporučeno
Můžeme mít plnohodnotné bydlení o výměře 20 metrů čtverečních? Čeští architekti tě přesvědčí o tom, že ano Můžeme mít plnohodnotné bydlení o výměře 20 metrů čtverečních? Čeští architekti tě přesvědčí o tom, že ano 3. října 2020 14:54

Jmenuje problémy dnešního světa

Jde o sociální encykliku, jejíž text se skládá z 287 číslovaných odstavců rozdělených do osmi kapitol. Hned v úvodní kapitole papež hovoří o mnoha problémech dnešní doby. Zmiňuje manipulaci a deformaci pojmů jako demokracie, svoboda či spravedlnost. Rasismus označil za virus, který podle něj rychle zmutuje a místo toho, aby zmizel, tak se ukrývá mezi námi.

Domů
Sdílet
Diskuse