Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2020 17:36
Čas čtení 0:46
Adam Smeták

Vláda schválila kompenzační bonus pro OSVČ. Pravidla budou oproti jaru přísnější

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zároveň se odkládá zavedení další vlny EET.

Vláda schválila kompenzační bonus ve výši 500 korun pro za den pro živnostníky. Týká se to těch, kteří museli kvůli pandemickým restrikcím omezit nebo uzavřít své provozovny. Zároveň vláda odklepla odklad další vlny EET až na leden 2023. Informuje o tom Česká televize.

Vláda schválila pro živnostníky postižené opatřeními proti pandemii taktéž ošetřovné ve výši 400 korun na den.

„O kompenzační bonus 500 korun denně budou moci požádat OSVČ, kterým vláda svým usnesením zamezila výkon podnikání za předpokladu, že z tohoto podnikání mají více než polovinu svých příjmů,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

Doporučeno
Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností 13. října 2020 20:03

Na kompenzační bonus, který je obdobou jarní „pětadvacítky“ budou mít nárok i podnikatelé, kteří jsou přímo závislí na zavřených či omezených provozovnách, a to v případě, že na nich závisí více než 80 % svých příjmů. Díky tomu se opatření může týkat i dohodářů či malých S.R.O.

Vláda taktéž prodloužila nejméně do poloviny příštího roku záruční program COVID III. Prostředky bude nově možné využít i na investice. Česko chce s Evropskou komisí vyjednat jeho prodloužení až do konce příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse