Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2020 6:42
Čas čtení 0:41
Martin Mičuda

Takto by mohl vypadat slavný Fiat 126 „Maluch“, kdyby vznikl v dnešní době

Takto by mohl vypadat slavný Fiat 126 „Maluch“, kdyby vznikl v dnešní době
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://www.ma-de-studio.com/portfolio/fiat_126_vision/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ma-de-studio.com</a>
TECH
Uložit Uložené

O velmi věrohodný pohled do současnosti se postaralo italské designové studio.

Automobilku Fiat nepochybně proslavila zejména malá městská vozidla. Řeč je zejména o modelech 500 či 600 nebo chceš-li Cinquecento a Seicento.

Neméně slavný je ale i počin nesoucí název 126, který se svého času proslavil zejména v Polsku. Tamní verze 126p totiž zaznamenala obrovský úspěch – ikonický „Maluch“ (malé dítě) se prodával o dvě desetiletí déle, než původní originál od Fiatu (až do roku 2000).

Doporučeno
Hummer je zpátky! Má 3 elektromotory, 1 000 koní a v terénu má zvládnout to, co jeho slavný předchůdce Hummer je zpátky! Má 3 elektromotory, 1 000 koní a v terénu má zvládnout to, co jeho slavný předchůdce 21. října 2020 15:16

V současnosti portfolio značky Fiat nadále počítá s několika malými modely, do novodobého působení automobilky se ale protlačily „jen“ modely Panda a 500. Druhý jmenovaný v úvodu roku dostal novou generaci a vzhledem k velké poptávce lze taktéž opět očekávat, že půjde o velmi úspěšný projekt. Italové tak nemají důvod k oživení legendárního modelu 126. 

Nezávislé italské studio MA-DE však do světa vypustilo počítačovou vizualizaci novodobé podoby ikonické 126. Tradiční vzhled a proporce kombinují designéři s moderními prvky, jako jsou plně LED světlomety či velká kola s efektními disky. Podoba se slavným předchůdcem je přitom více než očividná, je však jasné, že tento výtvor zůstane jen na papíře, respektive na obrazovkách počítačů. Není to ale škoda?

Domů
Sdílet
Diskuse