Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 16:42
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Prymulovo pochybení probírají i zahraniční média. Zavřel hospody a šel do hospody, píší ve Švédsku

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Páteční události okolo ministra zdravotnictví Romana Prymuly a dalších neunikly pozornosti zahraničních médií.

Středeční exces ministra zdravotnictví Romana Prymuly a Jaroslava Faltýnka nepřitáhl pozornost pouze tuzemských médií, ale všimli si jej také v zahraničí. Na jejich protichůdné jednání v pražské zavřené restauraci reagovaly i zpravodajské agentury v čele s americkou AP a francouzskou AFP, jejichž informace následně přebírala světová média.

Doporučeno
Prymula: Nic jsem neporušil, rezignovat nehodlám Prymula: Nic jsem neporušil, rezignovat nehodlám 23. října 2020 13:41

„Český premiér vyzval ministra zdravotnictví, aby odstoupil z funkce poté, co porušil striktní vládní opatření ke zpomalení rekordního nárůstu nakažených koronavirem návštěvou pražské restaurace, nebo jej sám odvolá,“ stojí na začátku agenturní zprávy AP, kterou následně přebírala světová média. O neuváženém chování Prymuly už tak nyní vědí například čtenáři The Washington Post.

I světová média BBC a CNN o situaci informují, každé z nich věnovalo Česku krátké zprávy, v nichž se píše, že premiér Andrej Babiš žádá, aby ministr zdravotnictví odstoupil poté, co byl „vyfocen bulvárními novinami pozdě večer bez roušky před restaurací, která měla být zavřená.“

Doporučeno
Kde se Prymula s Faltýnkem sešli? Tvrzení ministra zdravotnictví nesedí Kde se Prymula s Faltýnkem sešli? Tvrzení ministra zdravotnictví nesedí 23. října 2020 15:22

Zavřel hospody a šel do hospody

Podobně o situaci informuje i francouzská agentura AFP, jejíž zprávu přebrala například švédská internetová mutace deníku Svenska Dagbladet. Titulek upoutá hned na první pohled, který v překladu zní: Ministr zavřel hospody – a šel do hospody

„Nedávno ministr zdravotnictví oznámil, že se restaurace v zemi se musí zavřít. Ale pak sám šel do jedné z restaurací, které by měly být zavřené,“ stojí v perexu.

Situace kolem ministra zdravotnictví je také horkým tématem pro naše sousedy. Informoval o tom Die Welt, polské Polsatnews nebo i slovenský deník SME či veřejnoprávní " target="_blank" rel="noopener">RTVS, jež přebrala informace od slovenské agentury TASR. 

Domů
Sdílet
Diskuse