Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2020 18:01
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Idea z Ty Nikdy vyzývá umělce, aby podpořili svůj oblíbený klub. Pošli mu peníze, pokud v něm chceš zase hrát

HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Výzva #chcizasvtobehrat je pro všechny umělce, kterým nechybí peníze, a chtějí podpořit svá oblíbená prkna, která znamenají svět.

Nová koronavirová doba, nový challenge. A zase v rapu, přestože ani tak moc o rapový skill  nejde. Ředitel labelu Ty Nikdy a raper Idea vyhlásil novou výzvu #chcizasvtobehrat, v rámci níž vyzval umělce, aby finančně podpořili svůj oblíbený klub. „Bylo by super, kdyby se zapojilo víc umělců, labelů. Ta státní pomoc dost možná stačit nebude,“ uvedl na Facebooku.

Doporučeno
System Of A Down se po 15 letech vrací! Novým klipem a singlem pomáhají Náhornímu Karabachu System Of A Down se po 15 letech vrací! Novým klipem a singlem pomáhají Náhornímu Karabachu 6. listopadu 2020 12:43

„V rádiu jsem slyšel rozhovor s moudrým pánem, a ten se bavil o dopadu lockdownu na kulturu. Ano, pohybuju se v kultuře už x let, vydělávám díky tomu, že jsem aktivní umělec a vedu aktivní label a věřím, že přežijeme v klidu,“ začal svůj příspěvek na Facebooku zlínský rodák.

Iniciativa, kterou započal, a která modifikuje název skladby od skupiny Lucie Chci zas v tobě spát, si klade za cíl podpořit kluby, které jsou zvyklé pořádat ve svých prostorách hudební akce, a nyní, kvůli ušlému zisku během koronavirové pandemie, mohou bojovat o přežití. Idea nežádá o to, aby umělci posílali peníze konkrétním klubům; zdůrazňuje, že mohou poslat třeba jen tam, kde to mají rádi.

„Debata v rádiu směřovala tam, že po zrušení omezení a povolení všech aktivit budou všichni opět ready na to hrát. Ale pár desítek klubů už třeba nebude, kvůli enormní ztrátě, fungovat,“ přiblížil svou motivaci přiložit pomocnou ruku k dílu ředitel labelu Ty Nikdy. „A protože mám pár klubů extrémně rád, rozhodl jsem se, že vyberu dva, a pošlu jim oběma částku 10 000 (korun),“zveřejnil svou podporu klubům Kabinet Múz v Brně a Fuga v Bratislavě.

Doporučeno
Jaké české rapové novinky přinese listopad? Těš se na nového Senseye, Koukra, Psycho Rhymea nebo Martina Matyse Jaké české rapové novinky přinese listopad? Těš se na nového Senseye, Koukra, Psycho Rhymea nebo Martina Matyse 4. listopadu 2020 12:50

Ideovi je jasné, že to není moc, ale doufá, že jim to alespoň trochu pomůže. Tak ví, že kluby jsou pravděpodobně, v porovnání se zdravotnickými institucemi, druhořadějšího charakteru, tam ale prý přispěl také. Pokud jsi tedy umělcem, který nemá hluboko do kapsy, tady máš třeba návrh, jak s úsporami naložit.

Domů
Sdílet
Diskuse