Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2020 11:03
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

VIDEO: Vrtulník převážející srdce na transplantaci havaroval. Zdravotník pak s orgánem klopýtl a spadl mu na zem

NEWS
Uložit Uložené

Transplantace srdce naštěstí u pacienta dopadla úspěšně, ale video ze střechy nemocnice mu bude navždy připomínat tento příběh.

Transplantace srdce vyžaduje maximální soustředění od všech aktérů, kteří se do zajištění této logisticky náročné operace zapojují. Ve Spojených státech amerických se však stala neuvěřitelná nehoda.

Helikoptéra, ve které převáželi srdce na transplantaci, s pilotem i zdravotníky havarovala na střeše nemocnice, upozorňuje LA Times.

Helikoptéra se srdcem přistávala na nemocnici Keck Hospital v jižní Kalifornii, kam srdce přivezla z města San Diego, jenže na přistávací ploše nejdříve dosedla a pak se převrátila na stranu. Na místo nehody okamžitě přijeli hasiči, kteří tři členy posádky úspěšně vytáhli bez výraznějších zranění, ale hlavně se jim podařilo lokalizovat samotné srdce a vytáhnout ho ze stroje ven.

Domů
Sdílet
Diskuse