Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2020 22:16
Čas čtení 1:58
Adam Novosad

Majitelé výrobce první úspěšné vakcíny na Covid-19 jsou děti tureckých migrantů z Německa. Dnes má jejich firma hodnotu 20 miliard

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Když v roce 2008 zakládali svou firmu v německém městě Mainz, zřejmě nečekali, že možná budou klíčem k vyřešení pandemie.

První vakcína proti koronaviru, kterou vyvíjí americký gigant Pfizer ve spolupráci s německou firmou BioNTech, dosahuje v závěrečné fázi klinického testování na dobrovolnících úspěšnost až 90 procent, upozorňuje The Guardian.

V praxi to znamená, že pokud se v příštích dnech nevyskytnou žádné vážné komplikace, tuto vakcínu si budou Pfizer s BioNTechom chtít zaregistrovat na úřadech a možná tak budou moci učinit ještě před koncem listopadu.

Doporučeno
Vakcína od Pfizer a BioNTech proti koronaviru má 90% úspěšnost Vakcína od Pfizer a BioNTech proti koronaviru má 90% úspěšnost 9. listopadu 2020 14:00

Sídlo na německé ulici „Ve zlatém dole“

Tyto zprávy určitě potěšily svět trpící pandemií koronaviru. Samotná německá firma však skrývá mnohem romantičtější příběh. Vznikla sice až v roce 2008, ale postupem let se propracovala na předního hráče ve výzkumu nových forem vakcinace i imunoterapie na rakovinu. Založil ji manželský pár, jehož rodiči jsou turečtí přistěhovalci v Německu.

Domů
Sdílet
Diskuse