Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2020 10:18
Čas čtení 1:11
Ondřej Jarůšek

Lidé plní krásný sen zesnulé Niny. Na nový domov důchodců se vybralo již téměř 13 milionů korun

NEWS
Uložit Uložené

Na projekt přispěly už tisíce lidí.

Rodina tragicky zesnulé Niny Hustedové se před pár dny rozhodla splnit sen, který mladá dívka během svého života nestihla sama zrealizovat. Tím je výstavba domova důchodců po vzoru dánských zařízení pro seniory. Vznikla proto veřejná sbírka na Darujme.cz, do které začali lidé přispívat, aby se dobrosrdečný sen mladé Niny, která zemřela v pouhých čtyřiadvaceti letech, mohl stát skutečností.

A jak se ukázalo, ochota lidí v tomto směru pomoci je opravdu veliká. Od 12. listopadu, kdy byl projekt na Darujme.cz založen, se už do sbírky zapojilo 3 956 lidí, kteří společně přispěli 12 884 908 korun. Přispívat se dá jednorázově nebo měsíčně, a to částkou 300, 500 nebo 1 000 korun (případně jinou částkou, kterou si člověk zvolí sám).

Lidé plní sen zesnulé Niny. Na nový domov důchodců se vybralo již téměř 13 milionů korun
Zdroj: Facebook/Nina Hustedová

Kromě samotných peněžních příspěvků však lidé k projektu píší i vřelé komentáře, ve kterých vyjadřují smutek z dívčina odchodu a zároveň oceňují snahu rodiny splnit její sen. „Úžasná myšlenka, takto bude Nina stále s vámi. Hodně sil rodině, ať se sen podaří,“ vzkazuje například Eva D.

Nový domov důchodců by měl nést jméno právě po zemřelé Nině. Přáním rodiny je, aby mohl být domov sdílen se školkou, aby se mohly navzájem potkávat různé generace

Domů
Sdílet
Diskuse