Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2020 8:43
Čas čtení 1:01
Daniel Mikolášik

SpaceX vyslalo prvního Afroameričana na dlouhodobou misi na Mezinárodní vesmírnou stanici. Na palubě je i Baby Yoda

TECH NASA
Uložit Uložené

Národní úřad pro letectví a vesmír za celou svou existenci vyslal do vesmíru jen 14 afroamerických astronautů.

Vesmírná loď společnosti SpaceX vyslala na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) čtyřčlennou posádku astronautů, mezi nimiž je i Victor J. Glover – první afroamerický astronaut na misi v ISS. Vesmírnou loď typu Dragon pojmenovali Resilience a na oběžnou dráhu ji vynesla raketa Falcon. Zvládla to za 9 minut přímo z Kennedyho vesmírného střediska na Floridě.

Doporučeno
NASA zveřejnila převratný objev. Na přivrácené straně Měsíce našli vodu NASA zveřejnila převratný objev. Na přivrácené straně Měsíce našli vodu 26. října 2020 20:35

Jak informují The New York Times, jde o historický moment, kdy poprvé za 20 let vyslali na dlouhodobou misi na ISS astronauta tmavé barvy pleti. Posádka přistála na Mezinárodní vesmírné stanici v průběhu pondělí a bude tam až do jara 2021.

Kromě čtyřčlenné posádky se na palubě nachází i Baby Yoda – postavička ze seriálu The Mandalorian. Nejde však jen o levný výstřelek, ačkoli tím Elon Musk (šéf společnosti SpaceX) opět potvrdil svůj smysl pro humor. Malá plyšová postavička má své opodstatnění. Slouží totiž jako indikátor stavu beztíže.

Domů
Sdílet
Diskuse