Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2020 7:24
Čas čtení 0:47
Jakub Paulík

Neymar a Mbappé iniciovali odchod hráčů ze hřiště při utkání Ligy mistrů po údajném rasistickém projevu rozhodčího

SPORT
Uložit Uložené

Fotbalisté za takových podmínek nechtěli v zápase pokračovat.

Hráči Kylian Mbappé a Neymar z PSG měli být iniciátory odchodu francouzského týmu ze hřiště, když je pohoršilo údajné rasistické chování rozhodčího Sebastiana Coltescua. Ten dal asistentovi trenéra Pierreovi Webó (İstanbul Başakşehir), který je rodákem z Kamerunu, v 16. minutě červenou kartu za menší roztržku.

Webo tak protestoval proti rozhodnutí rozhodčího. Problémem se však měla stát až údajná slova rozhodčího, který řeklten černý“, píše The Guardian. Hráče Demba Ba, který seděl na lavičce, takové oslovení naštvalo a ptal se, proč když mluví o bílých, nikdy neřekne „ten bílý“, ale při osobě černé pleti to musel zdůraznit.

Doporučeno
Karlos Vémola uškrtil Babu Jagu a Pirát slaví velkolepou výhru. Takto vypadal nejočekávanější turnaj roku Oktagon 19 Karlos Vémola uškrtil Babu Jagu a Pirát slaví velkolepou výhru. Takto vypadal nejočekávanější turnaj roku Oktagon 19 5. prosince 2020 23:52

Incident se měl udát během úterního zápasu Ligy mistrů PSG proti fotbalistům z İstanbul Başakşehir. Z trávníku odešli hráči Basaksehiru a následně i fotbalisté PSG, což iniciovali právě Kylian Mbappé a Neymar. Zápas skončil bezgólovým výsledkem a bude se dohrávat ve středu v 18:55.

UEFA (UEAFA) potvrdila, že celou záležitost důkladně prošetří. Na událost reagoval i turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan. „Jsme bezpodmínečně proti rasismu a diskriminaci ve sportu a ve všech oblastech života,“ napsal na svém Twitteru. Na konci příspěvku přidal hashtag #Notoracism.

Domů
Sdílet
Diskuse