Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2020 7:48
Čas čtení 1:13
Marián Mauik Biel

Samsung Galaxy S21 nebude mít v balení nabíječku ani sluchátka

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Uniklá data brazilského operátora potvrdila, že Samsung se přece jen inspiroval Applem.

Po létě se začalo šeptat o tom, že příchozí iPhone 12 nebude mít v balení adaptér a ani sluchátka. Později se ukázalo, že je tomu opravdu tak.

Apple to odůvodňuje tím, že tisíce adaptérů končí v odpadu a menší balení mobilu znamená méně kamionů. Čili to má mít vliv na ekologii. Pár konkurentů se jim za to vysmívalo. Nyní mění názor. Minimálně Samsung.

Doporučeno
Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) 8. prosince 2020 16:03

Je pravdou, že rozhodnutí Applu nepřibalovat adaptér, je sporné. Hlavně pokud přibalený kabel má koncovku USB-C. Takže starý adaptér od iPhonu mohou použít pouze majitelé modelů iPhone 11, ne starších.

Tak či onak, v té době se začalo v zákulisí šeptat o tom, že stejnou filozofii nasadí i Samsung. Mnozí tomu nevěřili, protože se tomuto kroku korejská firma na sociálních sítích posmívala. Ačkoli je faktem, že to byl facebookový účet jejich karibské pobočky, a ne centrály.

Nyní se ukázalo, že řada Galaxy S21 opravdu nebude mít v balení žádnou nabíječku a ani sluchátka, píše GSM Arena.

Samsung, nabíjačka
Zdroj: Android Authority

Odhalily to uniklé údaje brazilského operátora Anatel. Vysloveně se v nich uvádí, že tyto doplňky nebudou součástí balení. Je sice možné, že na jiných trzích může být balení odlišné. Ale je minimální šance, že by Samsung například na evropském trhu svoji ekologickou filozofii zavrhl.

Samsung
Zdroj: GSM Arena

Samsung bude pravděpodobně tento krok také směřovat ke snižování odpadu, často také k novinkám přibaluje i některé ze svých bezdrátových sluchátek. Minimálně při předobjednávkách.

Není to poprvé, kdy si Samsung utahoval z Applu, ale v některých věcech pak americkou firmu nakonec následoval. Například v odstranění 3,5mm jack konektoru. V jiných parametrech však má dosud převahu, ať už je to jemnost displejů nebo v kapacitě baterie a podobně.

Apple, Xiaomi
Zdroj: Android authority

Samsung není jediný, kdo si utahoval z odstranění adaptéru z balení. Popichování neodolala ani společnost Xiaomi. Tam ale balení bez nabíječky zatím nehrozí. Xiaomi je často průkopníkem v posouvání rychlosti nabíjení. Nepřibalit jejich extra rychlou nabíječku by bylo už úplně nepochopitelné.

Domů
Sdílet
Diskuse