Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2020 14:31
Čas čtení 0:32
Adam Smeták

Babiš: Prodej piva z hospody domů povolíme od čtvrtka

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér uvedl, že současné znění zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti bude upraveno.

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu pro deník Právo uvedl, že restaurace zřejmě dostanou od čtvrtka povolení prodávat pivo domů. Kvůli pondělnímu nařízení to nebylo možné. 

„Úmyslem vlády rozhodně nebylo zakázat prodej piva s sebou, když si ho lidé chtějí vypít doma,“ uvedl pro Právo Babiš. Zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti v jeho současné podobě podle premiéra cílí na to, aby se lidé neshlukovali například na vánočních trzích a nepopíjeli.

Doporučeno
Covid-19 seslal Bůh, aby zachránil bělochy. Ostatní lidi zlikviduje jako plíseň a plevel, napsal slovinský web Covid-19 seslal Bůh, aby zachránil bělochy. Ostatní lidi zlikviduje jako plíseň a plevel, napsal slovinský web 9. prosince 2020 6:32


„Proto je zakázána konzumace alkoholu na veřejnosti. U výdejových okýnek restaurací bude možné si pivo odnést ve džbánku nebo PET lahvi s sebou. Takto jednoznačně upravíme

usnesení vlády,“ vysvětlil deníku Právo premiér.

V aktuálním znění se totiž píše, že je zakázán „prodej alkoholických nápojů v případě prodeje z provozovny stravovacích služeb zákazníkovi mimo její vnitřní prostory (např. výdejové okénko)“. Taková úprava tedy neumožňuje odnášet si alkoholické nápoje v jakékoli nádobě.

Domů
Sdílet
Diskuse