Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
11. prosince 2020 v 10:16
Čas čtení 0:30
Adam Smeták

Dušek: Jsme v bodě zlomu. Nakažených seniorů opět přibývá

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sledujeme tiskovou konferenci vlády.

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek v pátek vystoupil na tiskové konferenci s nejnovějšími daty k šíření nemoci Covid-19 v Česku. Šíření nákazy dle statistik, které prezentoval nabírat dynamiku směrem vzhůru. Narůstá reprodukční číslo a panují rozdíly mezi regiony. 

Relativní pozitivita testů je v sedmidenním průměru na zhruba 22 % a počet nově diagnistikovaných seniorů 65+ stoupl mezitýdně o 8 %. Rostl také počet nově diagnostikovných seniorů ve věkové kategorii 75+.

Doporučeno
Těchto 5 krajů už je na 5. stupni PES Těchto 5 krajů už je na 5. stupni PES 11. prosince 2020 v 9:16
Dušek: Jsme v bodě zlomu. Nakažených seniorů opět přibývá
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Dušek ale také neopomenul zmínit, že nárůst zaznamenává v posledních dnech celá Evropa. Příčinu v nárůstu počtu nakažených vidí ve zvýšené mobilitě a dlouhotrvajících sociálních kontaktech. Připomněl, že v datech ještě není úplně promítnuto uvolnění z 3. prosince, neboť tyto změny se promítají se zpožděním. „V datech není promítnuto rozvolnění po 3. prosinci, byť už máme týden za sebou. Skutečný dopad bude po sedmi až desíti dnech,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse