Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 18:25
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Nouzový stav se prodlužuje o měsíc, bude trvat až do 22. ledna

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Původně měl trvat do 23. prosince.

Poslanecká sněmovna rozhodla o prodloužení nouzového stavu o další měsíc. Původně měl stav nouze v Česku trvat do 23. prosince, nyní však bude platit až do 22. ledna. Prodloužení nouzového stavu se podařilo prosadit díky hlasům ANO, ČSSD a KSČM. Hlasovalo pro něj 55 ze 105 přítomných poslanců. 

ODS a KDU-ČSL se zdržely hlasování, zatímco Česká pirátská strana, STAN, TOP 09 a SPD byly proti.

Doporučeno
Chybí ti vánoční trhy? Udělej si je doma a levněji! Zkusili jsme 7 jídel, které si letos na náměstí nekoupíš Chybí ti vánoční trhy? Udělej si je doma a levněji! Zkusili jsme 7 jídel, které si letos na náměstí nekoupíš 22. prosince 2020 16:44


Premiér Anbrej Babiš před poslanci odůvodnil prodloužení nouzového stavu epidemiologickou situací, která se u nás začíná opět zhoršovat„Prodloužení nouzového stavu je důležité proto, aby tu nebyl chaos a nebyly ohroženy životy našich občanů,“ řekl předseda vlády.

Právě na nouzový stav je vázána řada opaření, která v zemi aktuálně platí. V blízké době zřejmě navíc dojde opět k dalšímu zpřísňování, už o pátku je totiž skóre systému PES na 76 bodech, což je dolní hranice pro nejhorší, tedy pátý stupně. Zatím však v Česku stále platí stupeň čtvrtý.

Domů
Sdílet
Diskuse