Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2021 12:04
Čas čtení 0:41
Martin Mičuda

Vozový park české policie se rozroste o více než 1 200 nových modelů Škoda Scala

Vozový park české policie se rozroste o více než 1 200 nových modelů Škoda Scala
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.auto.cz/takto-bude-vypadat-policejni-skoda-scala-policie-za-nove-vozy-da-840-milionu-korun-137413" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">auto.cz</a>
TECH
Uložit Uložené

Pod kapotou bude benzinový čtyřválec spárovaný s automatickou převodovkou.

Automobilka Škoda patří mezi přední dodavatele vozidel složkám české policie. Svědčí o tom pravidelný nákup zejména modelu Octavia, výjimkou ale nejsou ani dálniční Superby či nejeden KodiaQ určený na zásahy. Jak informuje portál auto.cz, aktuálně se vozový park rozroste o nového člena – model Scala.

Jde o výsledek loňské soutěže na dodání policejních vozidel s předním pohonem, v níž zvítězil právě český výrobce. Ten totiž vyhrál v rámci rámcové smlouvy na 840 milionů korun (bez DPH), v rámci níž dodá více než 1 200 vozů Škoda Scala. Podle smluvních podmínek půjde o verzi 1.5 TSI s výkonem 110 kW / 150 koní, pohonem výhradně předních kol a sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Doporučeno
Jaká je pravda o elektrickém Volkswagenu? Zjišťovali jsme ji v testu zcela nové ID.3 Jaká je pravda o elektrickém Volkswagenu? Zjišťovali jsme ji v testu zcela nové ID.3 27. listopadu 2020 9:30
Skoda, Scala,
Zdroj: https://www.auto.cz/takto-bude-vypadat-policejni-skoda-scala-policie-za-nove-vozy-da-840-milionu-korun-137413

Součástí výbavy bude 6 airbagů, bezklíčové startování, manuální klimatizace, infotainment s podporou Bluetooth, mlhová světla či potahy sedadel tvořené zesílenou látkou. Kromě toho samozřejmě nebudou chybět tradiční prvky našich policejních vozidel – specifický reflexní polep, výstražný světelný a zvukový systém, rozhlasové zařízení, kamera monitorující okolí před vozidlem nebo hasicí přístroj.

Nové policejní Scaly budou určeny všem policejním složkám na celém území České republiky. To, jak budou s největší pravděpodobností vozidla vypadat, velmi věrně ilustruje grafik Jan Lušovský.

Domů
Sdílet
Diskuse