Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 17:16
Čas čtení 0:25
Viktor Kniš

FOTO: Ve Španělsku tolik sněhu nezažili 50 let. V Madridu běžkují v centru města

NEWS
Uložit Uložené

Desítky centimetrů sněhu s sebou přinesla sněžná bouře Filoména.

Španělsko zakryly desítky centimetrů sněhu, které na toto území přinesla vichřice Filoména. Podle portálu The Guardian jde o nejintenzivnější sněžení na území země za posledních 50 let, vyžádalo si už 3 oběti.

Zatímco v hlavním městě obyvatelé ve velkém běžkují a vykonávají i další zimní aktivity, kritičtější je situace na silnicích. Podle lokálních zdrojů kvůli silné sněžné bouři uvízly na městském obchvatu stovky aut.

Doporučeno
Rok 2020 byl v Evropě rekordně teplý. Průměrná teplota se oproti loňsku zvýšila až o 0,4 °C Rok 2020 byl v Evropě rekordně teplý. Průměrná teplota se oproti loňsku zvýšila až o 0,4 °C 8. ledna 2021 21:32

Situace se nezlepšovala během dvou dní, dopravu odstavili na přibližně 430 cestách. Reagovalo i mezinárodní letiště, které bylo nuceno zrušit všechny lety. Z hlavního vlakového nádraží nevypravili během posledních dní žádné vlaky.

Desítky centimetrů sněhu podle meteorologů napadnou v důsledku vichřice Filoména i během soboty.

ŠpanielskoŠpanielskoŠpanielskoŠpanielsko
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse