Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2021 18:18
Čas čtení 0:56
Tereza Šnajdrová

Turisté v teplákách a teniskách málem umrzli při výšlapu na Sněžku

NEWS
Uložit Uložené

Pro dvojici museli vyjet záchranáři.

Pro mladou dvojici, která v sobotu večer málem umrzla v horní části Obřího dolu v Krkonoších, musela ve večerních hodinách vyjíždět skupina záchranářů. Trojice dalších turistů zase zabloudila na Kozích hřbetech, když podcenila přípravu na plánovaný výšlap. Podle horské služby mnoho výletníků neumí do zasněženého horského terénu zvolit vhodnou obuv a oblečení, informuje HS Krkonoše.

Doporučeno
ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před sněhem, náledím, ale také silným větrem ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před sněhem, náledím, ale také silným větrem 19. ledna 2021 12:16

„Na cestu se vydali pozdě odpoledne, byli špatně obutí i oblečení, neměli s sebou suché náhradní věci ani čelovku či baterku. Vybrali si cestu přes Obří důl pro skialpinisty, nikoliv pro pěší, na své cestě přetnuli lavinový svah a v mobilu neměli aplikaci Záchranka,“ okomentoval sobotní případ Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Domů
Sdílet
Diskuse