Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2021 11:13
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Ledecká v odloženém super-G v Ga-Pa dojela šestá, hrozí jí ale diskvalifikace

SPORT ČESKO ESTER LEDECKÁ
Uložit Uložené

Česká lyžařka má šanci urvat další cenný kov.

Aktualizace 13:07 – Ester Ledecká si v závodě super-G v německém Ga-Pa vyjela šestou pozici, závod nakonec vyhrála Švýcarka Gut-Berhami. Na stupně vítězů nakonec vystoupala Slovenka Vlhová, která skončila druhá.

Nicméně kvůli chybějící certifikaci na helmě, která se Ledecké pravděpodobně sloupla během jejího pádu v Crans Montaně, by mohla být česká lyžařka diskvalifikována, a její zopakované druhé nejlepší umístění v disciplíně by neplatilo. „Nikdo si nevšiml, že je sloupnutá, a bez té se nesmí jezdit Budu se snažit to nějakým způsobem vyřešit,“ dodal pro ČT Sport její trenér Tomáš Bank.


V neděli se to kvůli mlze nepodařilo, ženské super-G se tak muselo odložit na pondělí. Když se ale závody ženského super-G v německém Garmisch-Partenkirchenu pojedou, na startu nebude chybět ani česká lyžařka Ester Ledecká. Přestože ji v Crans Montaně potkal těžký pád, i dnes si bude brousit zuby na další dobrý výsledek.

Doporučeno
Ledecká zajela famózně a ve sjezdu skončila druhá. Rozbalila jsem to jak dement, přesto si spílala Ledecká zajela famózně a ve sjezdu skončila druhá. Rozbalila jsem to jak dement, přesto si spílala 22. ledna 2021 15:36

Není totiž důvod, aby tomu tak nebylo. V sobotu se jí totiž povedlo v Ga-Pa zajet druhý nejlepší letošní výsledek v super-G, když za medailovými pozicemi zaostala o pouhých 26 setin a skončila šestá. V pondělním startu tak bude mít šanci tento výsledek minimálně zopakovat.

Domů
Sdílet
Diskuse