Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. února 2021 21:20
Čas čtení 0:50
Richard Balog

Nike představuje první tenisky, které si obuješ pohodlně bez pomoci rukou

Nike představuje první tenisky, které si obuješ pohodlně bez pomoci rukou
Zdroj: Nike
MÓDA
Uložit Uložené

Model s názvem GO FlyEase bude pro širokou veřejnost dostupný ještě v průběhu tohoto roku.

Nike znovu potvrzuje svou pozici nejinovativnější sportovní značky. Před několika hodinami nám totiž vedení oficiálně představilo zcela novou siluetu GO FlyEase, kterou si obuješ či vyzuješ pohodlně a bez jakékoliv pomoci rukou.

Tato čerstvá novinka sestává ze dvou vzájemně propojených částí, které se ohýbají díky bočním pantům, a nositeli pokaždé poskytují maximální komfort.

Nike predstavuje prvé tenisky, ktoré si obuješ pohodlne bez pomoci rúk
Zdroj: Nike

Samotné tenisky jsou postaveny na pevné platformě, která umožňuje zajištění chodidel v úplně otevřeném a taktéž i zavřeném stavu. Kromě toho disponují dalšími technologickými vychytávkami jako například kickstand heel, která je navržena na principu napodobování toho, jak si lidé běžně obouvají boty, či diving board, která vytváří souvislou stélku pro pohodlí a stabilitu při chůzi.

Doporučeno
Silueta Air Foamposite One od Nike hlásí návrat na scénu ve velkém stylu, a to během přehlídky Comme des Garçons Silueta Air Foamposite One od Nike hlásí návrat na scénu ve velkém stylu, a to během přehlídky Comme des Garçons 31. ledna 2021 19:44

Model GO FlyEase není určen jen pro vrcholové sportovce, ale i na každodenní nošení. Tento designový hybrid několika známých siluet z dílny Nike bude pro širokou veřejnost dostupný ještě v průběhu tohoto roku, přičemž cena zatím není známá, ale určitě nebude nižší než zhruba 5 tisíc korun za pár.

Pro Dezeen řekla pár slov k těmto futuristickým kráskám i členka vedení Nike a americká paralympijská triatlonistka jménem Sarah Reinersten: „Obuv je již dlouhou dobu trochu staromódní v tom, že si tkaničky zavážeme a rozvážeme. Jde o značně modernější a elegantnější způsob obouvání, respektive vyzouvání tenisek. Je lehčí a dokonce o něm ani nemusíte přemýšlet.“

NikeNikeNikeNike
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse