Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2021 8:49
Čas čtení 0:53
Martin Mičuda

Charger z roku 1970 od SpeedKore má přes 1 000 koní a karbonovou karoserii

Charger z roku 1970 od SpeedKore má přes 1 000 koní a karbonovou karoserii
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://speedkore.com/evolution/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">speedkore.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Vypadá jako slavný předchůdce, ve skutečnosti jde o moderní auto s úchvatným výkonem.

Americká společnost SpeedKore je v našich končinách poměrně neznámý pojem, její výtvory ale stojí rozhodně za zmínku. Aktuálně si totiž specialisté do parády vzali slavný Dodge Charger z roku 1970. Ve skutečnosti ale jde o zcela nové auto, které jako historické jen vypadá.

Ikonický tvar karoserie je totiž věrný originálu, SpeedKore ji ale položil na svůj vlastní rám. Ba co víc, jednotlivé části karoserie jsou vyrobeny výhradně z uhlíkových vláken, které navíc nepokrývá barevný lak, pouze průhledná povrchová úprava. Novodobý Charger, který nese název Hellraiser stojí na novém podvozku s nastavitelnými tlumiči a až 19, respektive 20" discích HRE. Zabalené jsou do nízkoprofilových pneumatik Michelin Pilot Sport 4S s rozměry 245/35 R19, respektive 345/30 R20. Brzdění mají na starosti výkonné brzdy Brembo.

Zpět
Sdílet
Diskuse