Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2021 11:22
Čas čtení 1:05
Tereza Šnajdrová

Hamáček nevyloučil vyhlášení nouzového stavu navzdory hlasování Sněmovny

NEWS JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle právníků by se ale mohlo jednat o obcházení Ústavy.

Ve čtvrtek bude Sněmovna jednat o prodloužení nouzového stavu, který tentokrát nepodpoří ani komunisté. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) se Česká republika stále nachází v situaci, kdy hrozí kolaps zdravotnictví a je nutné nejprve snížit počet hospitalizovaných osob. S tím souhlasí i ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který v úterý nevyloučil, že vláda vyhlásí nouzový stav i bez podpory Sněmovny, informují Novinky.

Doporučeno
Komunisté potvrdili, že další prodloužení nouzového stavu nepodpoří Komunisté potvrdili, že další prodloužení nouzového stavu nepodpoří 5. února 2021 12:24

Na otázku, zda vláda sama vyhlásí nouzový stav i přes to, že Sněmovna bude proti, Hamáček odpověděl: „Po­dle našich právníků by to bylo možné chápat jako obcházení Ústavy, otázka ale je, jestli by to nefungovalo jako poslední záchranná brzda před katastrofou.

Domů
Sdílet
Diskuse