Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 6:53
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Britovi nabídli přednostně vakcínu, protože mu vyšlo BMI 28 000. Do zdravotní karty mu omylem zapsali výšku 6,2 centimetru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Brit přiznal, že v lockdownu trochu přibral, ale tak kritické to podle něj není.

Novinář Liam Thorpe nepatří mezi seniory ani rizikovou skupiny lidí, která by měla mít nárok na vakcínu proti koronaviru co nejdříve. Když mu proto lékař napsal, ať přijde na očkování, nerozuměl, jak může přeskočit tolik přednostních skupin.

Na Twitteru však napsal, že vakcínu neodmítne, protože by si ji měl nechat píchnout každý, komu se naskytne příležitost. Z očkování však nic nebylo, protože Liam zavolal svému obvodnímu lékaři, aby se ujistil, zda se nevyskytla nějaká chyba.

„Tak příští týden nedostanu vakcínu. Divil jsem se, proč mě vybrali, tak jsem zavolal lékaři. Ukázalo se, že měli mou výšku zapsanou jako 6,2 centimetru místo 6 stop a 2 palce, což znamenalo BMI 28 000,“ konstatoval.

Domů
Sdílet
Diskuse