Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2021 14:04
Čas čtení 0:48
Lukáš Čelka

NASA zveřejnila nové fotky z Marsu. Pořídilo je robotické vozidlo Perseverance

NEWS NASA
Uložit Uložené

NASA informovala, že rover při dosednutí na povrch Marsu minul plánovaný cíl jen o 40 metrů, což při takové komplikované operaci znamená velký úspěch.

Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) zveřejnil další fotografie z Marsu. Rover Perseverance například nasnímal detail kráteru Jezero, kde se podle vědců kdysi nacházela voda, a tudíž je pravděpodobné, že právě na tomto místě by se mohly nacházet stopy po živých organismech.

Sonda Mars Reconnaissance Orbiter, která krouží na oběžné dráze Marsu, zachytila i moment přistávání. Na snímku vidět rover klesající k povrchu rudé planety i padák.

NASA zverejnila nové fotky Marsu. Nasnímalo ich robotické vozidlo Perseverance
Zdroj: NASA

NASA informovala, že rover přistál na povrchu Marsu poměrně přesně – plánovaný cíl minul jen o 40 metrů, což při takové komplikované operaci znamená velký úspěch.

Na první barevné fotografii s vysokým rozlišením, kterou udělal rover Perseverance, je vidět i stín robotické ruky vozidla.

Domů
Sdílet
Diskuse